Een vaginale schimmelinfectie behandelen

Een vaginale schimmelinfectie is een infectie veroorzaakt door het Candida gist. Dit Candida gist is van nature in de vagina aanwezig en kan zich in uitzonderlijke gevallen ontwikkelen tot een schimmel(infectie). In de vagina, leven naast gistcellen, ook gezonde goede bacteriën. Deze goede bacteriën hebben als doel de vaginale flora in balans te houden. Het Candida gist kan zich pas gaan ontwikkelen wanneer de gezonde bacteriën in aantal afnemen. Op dat moment krijgen de gistcellen de overhand en gaan ze zich verder ontwikkelen en uitbreiden tot draadvormige cellen en veroorzaken daarmee vaak overmatige afscheiding uit de vagina. Deze afscheiding is meestal wit en brokkelig.

Canesten gyno, speciaal ontwikkeld ter behandeling van vaginale schimmelinfecties

Extra afscheiding is vaak een eerste symptoom dat een vaginale schimmelinfectie zich aan het ontwikkelen is. Het is dan ook raadzaam om in dit stadium de behandeling te beginnen. De schimmelinfectie is nog in een vroeg stadium en kan daardoor makkelijk behandeld worden. Een typische behandeling van een vaginale schimmelinfectie bestaat uit het gebruik van een middel op basis van Clotrimazol of Miconazol. Beide middelen hebben een schimmel afbrekende werking en zullen binnen enkele dagen de eerste resultaten opleveren. Clotrimazol heeft als voordeel dat deze verkrijgbaar is in een vaginale tablet, die slechts eenmalig hoeft te worden ingebracht. Door de warmte in de vagina smelt het tablet en wordt de schimmelinfectie van binnen uit bestreden. Clotrimazol is verkrijgbaar onder de merknaam Canesten Gyno (o.a. bekend van televisie) en is speciaal ontwikkeld voor een effectieve behandeling van vaginale schimmelinfecties.

Daar waar Clotrimazol pas sinds kort op de markt verkrijgbaar is, is Miconazol al jarenlang bekend onder de merknaam Daktarin. Daktarin kan worden ingezet bij vele soorten schimmelinfecties (voetschimmels, kalknagels, huidschimmels, etc) en ook bij een vaginale schimmelinfectie. Het nadeel van Daktarin ten opzichte van Canesten Gyno is de behandelvorm. Voor de behandeling van vaginale schimmelinfecties is Daktarin namelijk alleen verkrijgbaar als crème. Hierdoor dient het altijd uitwendig te worden aangebracht. De behandeling kan hierdoor minder effectief zijn.
Wanneer u een van beide producten via deze website besteld, ontvangt u uw bestelling de volgende (werk)dag al in huis. Alle bestellingen worden uitgeleverd in een neutrale verpakking. U heeft geen doktersrecept nodig om te kunnen bestellen.

Overige symptomen

Overmatige afscheiding is niet het enige symptoom van een vaginale schimmelinfectie. Ook pijn bij het plassen en vrijen, rode en / of opgezwollen schaamlippen en hevige jeuk komen vaak voor bij vaginale schimmelinfecties. Met name de jeuk kan uiteindelijk enorm veel overlast veroorzaken. Ook bij deze symptomen is Canesten Gyno het aangewezen middel. Wanneer u uitsluitend de jeuk wenst te behandelen, kunt u ook kiezen voor een product dat de vagina verzorgt zoals Candira Vaginale Spray. Candira is gebaseerd op natuurlijke verzorgende oliën die helpen om de balans in de vagina te herstellen. Candira richt zich niet rechtstreeks op de schimmels, maar zorgt er juist voor dat de gezonde bacteriën de kans krijgen om te herstellen. Ook op die manier zal uiteindelijk de schimmelinfectie verdwijnen, want bij een gezonde vaginale flora kunnen de schimmels niet overleven. Daarnaast heeft Candira een verzachtende werking en neemt het jeuk en een branderig gevoel snel weg.

Wordt gebruikt bij vaginale schimmelinfectie met een branderig gevoel, rode, pijnlijke en gezwollen schaamlippen, eventueel jeuk en een geurloze, klonterige en witte afscheiding. Canesten Balance Gel € 13,45
Bestellen
Wordt gebruikt bij zwemmerseczeem en schimmelinfecties bij zowel mannen als vrouwen (Candida infecties). Daktarin Crème € 14,08
Bestellen
Voorkomt vaginale ongemakken als jeuk, branderigheid, onaangename afscheiding of een onaangename geur.  Beschermd de vaginaa tegen niet-lichaamseigen schimmels en bacteriën. Aromed Candira Vaginale Spray € 8,75
Bestellen
  • Vandaag besteld, morgen in huis!
  • Discreet verstuurd!
  • Lage verzendkosten!
  • Veilig online betalen met iDEAL