Terbinafine, minstens zo effectief als Miconazol!

Net als Miconazol is Terbinafine een schimmeldodend middel. Het wordt dan ook tegen dezelfde aandoeningen ingezet. Alleen bij acne kan Terbinafine niet worden gebruikt, maar bij alle overige vormen van schimmelinfecties wel. Zo wordt Terbafine vaak ingezet bij de bestrijding van voetschimmel, ringworm, candida infecties en huidschimmels. Terbinafine is net zo effectief als Miconazol en in principe maakt het niet uit welke werkzame stof u gebruikt.

Terbinafine wordt onder meerdere merknamen verkocht maar is vooral bekend onder de merknamen Lamisil en Lamisil Once. Lamisil valt onder de gezondheidsproducten. Dit houdt in dat u Lamisil gewoon bij de (online) drogist kunt kopen. Natuurlijk kunt u alle vormen van Lamisil ook eenvoudig via deze site bestellen. Uw bestelling wordt in een discrete verpakking de volgende werkdag al bij u afgeleverd.

De werking van TerbinafineTerbinafine is eerste keus als het aankomt op het bestrijden van schimmels.

De werking van Terbinafine komt overeen met Miconazol. Ook dit product tast de celwand van de schimmel. Hierdoor sterft uiteindelijk de schimmel. Terbinafine wordt vooral in crème en zalf vorm gebruikt. Het is echter ook in een spray en tablet variant verkrijgbaar. Deze laatste wordt meestal pas ingezet als de crème of de spray niet het gewenste effect heeft gehad. Het is dus raadzaam om eerst de zalf en/of spray te gebruiken en pas in een later stadium eventueel de tabletten te gebruiken.

Lamisil spray en crème

Terbinafine in spray vorm (Lamisil Spray 1%) wordt vooral gebruikt bij de behandeling voetschimmels (zwemmereczeem) en geniet vaak de voorkeur boven de crème variant. Lamisil crème heeft namelijk als nadeel dat het relatief langzaam intrekt. Dit, in combinatie met een tweedaagse behandeling, kan hinderlijk zijn. Terbinafine Spray trekt wel snel in en kan dus eenvoudiger worden gebruikt. Bent u veel onderweg dan adviseren wij ook om de spray te gebruiken. Daarmee kunt u ook onderweg de behandeling eenvoudig voortzetten.

Lamisil brengt twee varianten van de Terbinafine crème op de markt. De standaard Creme 1% en Lamisil Crème Once. Beide varianten werken even goed echter de Lamisil Crème Once heeft als voordeel dat deze maar 1 maal daags aangebracht hoeft te worden. Daarnaast kan Lamisil Crème Once ook worden gebruikt bij vaginale schimmelinfecties veroorzaakt door het Candida gist.

De behandeling

Bij het behandelen van huidschimmel infecties met Terbinafine is het belangrijk dat de behandeling niet wordt onderbroken. Zelfs niet wanneer de meest duidelijke symptomen, rode vlekken en schilfering, zijn weggetrokken. De schimmel is op dat moment nog aanwezig (in verzwakte vorm) en indien de behandeling wordt gestaakt zal de schimmel weer aansterken en een nieuwe infectie veroorzaken. Blijf Terbinafine nog minstens een week, het liefst nog langer, gebruiken nadat de symptomen zijn verdwenen. Heeft de voetschimmel inmiddels de nagels bereikt en daar schimmelnagels veroorzaakt dan dienen ook de nagels te worden behandeld. Terbinafine is niet verkrijgbaar in een vorm die door de nagels heen dringt. Hiervoor kunt u het beste gebruik maken van Daktarin Nagellak op basis van Miconazol. Voor meer informatie over Daktarin Nagellak leest u hier verder.

Bekijk de korte video

Terbinafine producten:

Voetschimmel en vaginale schimmelinfecties Lamisil Crème Once 1% € 14,39
Bestellen
Voetschimmel, huidschimmel en zwemmerseczeem Lamisil Spray 1% € 10,27
Bestellen
  • Vandaag besteld, morgen in huis!
  • Discreet verstuurd!
  • Lage verzendkosten!
  • Veilig online betalen met iDEAL