Ook mannen kunnen een schimmelinfectie krijgen (en genezen)!

Een vaginale schimmelinfectie is een zeer veel voorkomende aandoening bij vrouwen. Wat veel mannen echter niet weten is dat een schimmelinfectie ook bij hen voor kan komen. De symptomen lijken in dat geval veel op dat van een vaginale schimmelinfectie. Jeuk, roodheid en uitslag en afscheiding worden hierbij het vaakst genoemd. Ook kan er een vieze geur van de eikel af komen. Omdat ook een schimmelinfectie bij de man door het Candida gist wordt veroorzaakt, is de behandeling vrijwel identiek aan die bij vrouwen.

Daktarin Crème, bij schimmelinfecties aan de huidBehandeling met Miconazol

De behandeling van een schimmelinfectie bij de man bestaat uit het gebruik van Miconazol. Miconazol is een schimmeldodende crème die op de eikel kan worden aangebracht. De werkzame stof breekt de celwand van de Candida schimmels af, zodat deze afsterven. Meestal geeft het gebruik van Miconazol al binnen enkele dagen een positief effect. Als eerste zullen de jeuk en roodheid verdwijnen. In een iets later stadium zal ook de uitslag wegtrekken en de afscheiding afnemen. Wanneer mannen een schimmelinfectie aan de eikel behandelen, stoppen zij vaak zodra de symptomen zijn verdwenen. Dit is echter onverstandig want de symptomen zijn wel weg, maar de schimmels nog niet. De schimmels zijn op dat moment verzwakt, waardoor de symptomen afnemen. Stop je echter met de behandeling dan zullen de schimmels aansterken en weer opnieuw symptomen veroorzaken.

Miconazol is in meerdere varianten verkrijgbaar. Zalf en crème voor schimmelinfecties van de huid (vagina, voeten, eikel, liezen etc), tinctuur voor de nagels, en strooipoeder als aanvulling bij voetschimmel. Voor het behandelen van een schimmelinfectie bij de man (eiken of liezen) wordt vaak geadviseerd om de crème te gebruiken. Deze is eenvoudig aan te brengen.

Miconazol = Daktarin

Miconazol is onder meerdere merknamen verkrijgbaar. De meest bekende is Daktarin. Daktarin crème wordt al vele jaren met succes ingezet tegen vele soorten schimmels. Naast vaginale schimmelinfecties en schimmelinfecties bij de man, kan het ook worden gebruikt voor voetschimmels (zwemmerseczeem), huidschimmels en kalknagels. Voor Daktarin heeft u geen recept nodig. U kunt het gewoon bij de (online) drogist bestellen.

Behandel ook uw partner
Hoewel een schimmelinfectie niet tot de SOA’s wordt gerekend, wordt deze wel vaak in verband gebracht met seks. De schimmels kunnen namelijk wel tijdens de seks worden overgedragen van de vrouw op de man. In dat geval heeft de vrouw vaak al een schimmelinfectie (zonder het te weten). Wanneer een schimmelinfectie bij de man wordt geconstateerd, dan is het raadzaam dat naast de man, ook de vrouw (preventief) een behandeling start. Vrouwen kunnen daarvoor een tablet of capsule met werkzame stoffen in de vagina inbrengen. Deze behandeld dan de schimmelinfectie van binnen uit. Deze tabletten bestaan uit Clotrimazol en hebben dezelfde werking als Miconazol. Ook voor Clotrimazol heeft u geen recept nodig.

Wordt gebruikt bij zwemmerseczeem en schimmelinfecties bij zowel mannen als vrouwen (Candida infecties) Daktarin Crème € 22,51 (Gratis verzneding)
Bestellen